DSAI telah dibebaskan lebih kurang 9.30 pagi tadi dengan jaminan polis. Satu sidang media akan diadakan di rumah beliau di Segambut jam 2 petang ini. Penahanan DSAI semalam adalah untuk membantu siasatan bagi dakwaan beliau meliwat bekas pembantunya, Saiful Bukhari Azlan. Beliau bagaimanapun perlu melapor diri semula di IPKKL pada 18 Ogos ini.

Sekiranya didapati bersalah bagi tuduhan ini, beliau boleh dihukum sehingga 20 tahun penjara.

Seorang suspect boleh dibebaskan dengan jaminan polis tetapi perlu melapor diri semula pada satu tarikh yang ditetapkan.

Adakah penahanan DSAI adalah satu konspirasi atau memang benar ia berlaku? Jika konspirasi, angkara siapa? Adakah rancangan #1, #2 atau beliau sendiri? Tetapi mengapa DSAI sering berdolak dalik apabila dipohon menyatakan dengan jelas dan terang sama ada beliau benar melakukannya atau tidak? Jika betul ada satu rancangan jahat untuk membunuh Anwar, mengapa baru sekarang? Mengapa bukan ketika beliau membuat rapat umum di seluruh negara setahun yang lepas? Jika Presiden US yang dikawal ketat pun senang dibunuh, mengapa tidak di Malaysia yang DSAI sendiri tidak dikawal seketat mana?

Keliru.

…………………………………….

VIDEO PERHIMPUNAN DI DEPAN IPKKL MALAM TADI

Advertisements